

Una feina de totes

Marea Blanca de Catalunya com els altres col·lectius europeus en defensa del dret a la salut ens mobilitzem contra la mercantilització de la Salut cada dia als carrers i places de les nostres ciutats i pobles . El 7 d’abril, dia mundial de la salut és el dia triat per a visibilitzar a nivell europeu la nostra lluita conjunta, per la salut pública i contra les polítiques que consideren que la salut és un negoci
Ho fem en plena pandèmia del Covid 19 que ens ha mostrat amb tota cruesa els efectes mortals de les retallades en sanitat i de la mercantilització i privatització de la nostra salut i els sistemes sanitaris. La dura realitat a dia d’avui ens obliga a exigir:
- recursos de protecció per a tots els treballadors i treballadores de la sanitat que s’estan jugant la salut amb materials inadequats i mitjans tècnics insuficients per la falta de previsió i negligència dels governs i administracions protagonistes de les privatitzacions i les retallades i, ara, de la gestió ineficaç de la crisi
- cal prendre el control de les industries sanitàries i també de les instal·lacions i centres sanitàris privats a fi de quedin efectivament a disposició de les autoritat sanitàries amb tots els seus recursos , tècnics i humans nacionalitzant-les si cal.
- No es poden tancar els centres de l’atenció primària per a desplaçar professionals i recursos a l’atenció l’hospitalària perquè suposa deixar a les comunitats desateses augmentant la mortalitat i sense tenir present les tasques de triatge i seguiment dels malalts diagnosticats
Mercantilitzar i privatitzar les tasques de cures a la dependència ha suposat obrir la porta a la mort pel Covid 19
- a les residències de gent gran, sense cap mena de control de qualitat efectiu de l’administració pública sobre les empreses prestadores a fi de assegurar condicions de vida digna de les persones grans
- Aplicar polítiques eugenèsiques, no per criteris ètics, sino per falta de recursos materials i humans en aquests moments de pandèmia i que comporten la indignitat de la societat que ho permet.

Contra tot això, continuarem lluitant per una sanitat pública de qualitat, integral i universal que tingui com a centre la salut i la vida de les persones i no el negoci privat. Necessitem que es posi com a centralitat social i política la cura de les persones.
Pengem llençols blancs, als balcons, a les finestres, als nostres cors en defensa de la sanitat pública, la sanitat de totes per a totes. La nostra esperança, la nostra meta de la que no desistirem.
“I demanem adhesions i participació als moviments socials, moviment
feminista, sindicats, forces polítiques
i persones solidaries
Finalment volem també que serveixi per agrair a totes aquelles persones que treballant aquests dies ens cuiden d’una manera o altres. Per elles, i per la lluita unida n’estem segur que ens en sortirem.
Serà el temps de demanar transparència i responsabilitats !
Aquest va ser el comunicat enviat als mitjans . A més de l’acció dels llençols blancs , l’acció que vem desenvolupar des de la Marea Blanca de Catalunya va ser una emissió non stop de nou hores pel nostre canal de youtube. Malgrat l’esforç hem d’advertir que part de l’emissió no es va grabar per inexperiència nostra. Totes aquelles persones que van intervenir i no ha pogut ser registrat esrealitzaran de nou noves entrevistes dins el projecte Seguim escampant solidaritat, no el virus que tindrà lloc en els propers dies.
La primera en intervenir va ser Maribel Ramirez , treballadora i membre de la Junta de Personal de l’Hospital de Bellvitge per la cGT i una de les veus de Rebelion Bellvitge. Ens va remarcar que la situació hauria estat molt més greu a dia d’avui si la movilització de treballadors i usuaris no hagués evitat el tancament de 200 llits.
Trini Cuesta de CE SAP Muntanya explica els origen d’aquest important col.lectiu
Antoni Lucchetti ens va aportar vesos com Res no es mesquí a més d’un recordatori sobre Benet i Jornet
A partir d’aqui vem patir una errada que no ens vem adonar i les següents intervencion no van pòderser gravades a causa de la impericia de l’equip tècnic, novell en aquesta circusntància. Tornem a demanar disculpes als companys i companyes afectades i en els propers dies hi posarem remei.
Pep Cabayol de Sicom ens parla d’importanmts temes de comunicació aixi com de Salut i canvi climàtic
Carme Catala parla de Salut amb perspectiva de gènere.
Jordi Alegre, farmacèutic de Poble Nou explica , mes enllà de la falta dem aterials, el retras institucional en la presa de decissions per als farmaceutics
Maria Rosa de Sindillar, una nova forma d’autoorganització dins la Xarxa de cures
Només podem dir una cosa final :gràcies a totes i ens torbarem al carrer totes plegades per que com deia un tweet ahir

