

Apropant-nos al proper dia 7 d’abril , Jornada Europea d’acció contra la privatització i mercantalització de la Salut que esdesenvoluparà per tota Europa, més de 80 persones entre treballadors i treballadores del sector sanitari, malalts , sindicalistes i activistes socials s’han tancat el passat divendres en l’edifici de de l’edifici Pharma.be (la cúpula belga de les companyies farmacèutiques) per denunciar el preu dels medicaments massa elevats, la manca de transparència, els enormes beneficis per al món farmacèutic, però no per a les administracions públiques.
L’acció, anomenada“Occupy for life” (Ocupar per la vida) , és la iniciativa de Tam-Tam i la plataforma d’acció solidària i de salut.
A través d’una transmissió en viu a la pàgina de Facebook de Tam-Tam, els participants van denunciar “la política sobre el preu dels medicaments i els acords entre el govern i les empreses farmacèutiques a través de la convenció de l’article 81”.
Tot amb la intenció d’ocupar l’edifici fins a la publicació confidencial de la que pharma.be en va demanar la destrucció i “el que permetria un control democràtic d’aquestes convencions”.
ACTION // Travailleurs du secteur de la santé, patients, délégués syndicaux, membres d'associations… Plus de 80personnes ont occupé le siège de Pharma.be (la coupole belge des entreprises pharmaceutiques). L'objectif ? Dénoncer l'opacité des accords entre les firmes pharmaceutiques et la ministre de Block. Alors que ces firmes privées voient leur financement multiplié par 6, les patients, eux, déboursent de plus en plus de leur poche pour se soigner…Cherchez l'erreur !Détails sur la convention de l'article 81 : https://lc.cx/dsRd#OccupyForLife #LaSantéNestPasAVendre
Posted by Campagne Tam Tam on Saturday, March 17, 2018
Per a Yves Hellendorff, portaveu de la plataforma d’acció sanitària: “El pressupost per a acords secrets està augmentant, però al mateix temps el govern està imposant estalvis en l’atenció sanitària. D’aquesta manera, el ciutadà paga cada vegada més per la seva atenció i per medicaments vitals, mentre que les empreses farmacèutiques generen beneficis generosos, amb el suport de les autoritats públiques. Que un ministre accepti eliminar dades, que permeten la transparència, en resposta a la demanda d’una cúpula empresarial, és emblemàtic del que passa en el sector sanitari en aquest moment “.

