

La nova Plataforma alerta de la reducció del servei de pediatria de Sant Feliu de Codines a un sol dia a la setmana i derivar dos dies a Caldes de Montbui
Demanen des de la Plataforma la reobertura del Servei d’Atenció continuada al CUAP de Caldes de Montbui
Reclamen poder participar i opinar com a poble sobre la gestió de la sanitat
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Sant Feliu de Codines son veïns i veïnes i entitats que han decidit organitzar-se en defensa de la sanitat al nostre poble, sobretot arran de les informacions que alerten d’una retallada de nous serveis al CAP , centrats sobretot a l’àmbit de l’atenció presencial general i la pediatria: metges pediatres i infermeria. Retallades i manques de servei que s’agreugen als ja nombrosos problemes preexistents.
Les principals reivindicacions de la Plataforma en les seves pròpuies paraules son :
1) Sanitat pública, de qualitat, accessible, universal i gratuïta: Serveis dignes a la nostra vila, sense desplaçaments de localitat a l’atenció primària, amb atenció acurada i atenta; amb equipament i personal suficient; amb horaris adequats a la realitat social i laboral, per tant, atenent les necessitats socials, laborals i escolars de Sant Feliu.
2) Atenció 24 hores al CUAP de Caldes (Urgències), amb atenció continuada.
Recuperem les urgències nocturnes que van tancar! No més ambulàncies amunt i avall, no més esperes i saturacions innecessàries d’urgències a Granollers o Mollet, no més cotxes particulars amb malalts corrents per carreteres -amb el perill d’accidents i estrès que comporten-.
3) Poder participar com a poble i entitats del nostre model de servei sanitari: Hem de tenir la capacitat de poder opinar sobre quin model de sanitat volem, sobre quins serveis es poden millorar o incorporar, en definitiva, sobre la gestió que necessitem. Sabíeu que ara l’Ajuntament està construint el CAP nou, fent-se càrrec de l’edifici, sense poder decidir quins especialistes o serveis ha d’oferir? Necessitem un conveni amb Salut per poder opinar i decidir!
4) No als intents de privatització de la Sanitat, ni la seva mercantilització.
5) Aclariments a les autoritats sobre les informacions d’una imminent posada en marxa d’un CUAP a Santa Perpètua de la Mogoda que, segons la premsa, “donarà servei a Santa Perpètua, La Llagosta, Caldes i Sant Feliu de Codines”. No estem en contra -ni molt menys- de l’extensió dels centres assistencials pel territori -ans al contrari-. Però si ens posicionem en contra del tancament i/o degradació del servei – com succeeix a Sant Feliu i Caldes- en paral·lel a la apertura de nous serveis que pretenguin absorbir la nostra demanda, creant massificació, despesa, desplaçaments, i depauperació del servei sanitari.”
Des de la Plataforma com entitat participativa i democràtica, suma dels esforços de tots i totes, i que neix ara per defensar el istema públic de Salut en considerar-lo greument amenaçat. fan una cida a afegir-se i participar en la lluita . Des de la Marea Blanca de Catalunya volem expressar el nostre suport i solidaritat a les companyes i companys de Sant Feliu de Codines en la seva lluita
Des de la pròpia Plataforma expliquen publicament els efectes de la falta d’assistència pediàtrica al municipi com la historia del Nil:
“La Glòria ens ha fet arribar la seva experiència, que ha tingut lloc aquests últims dies: Tot va començar el passat dimecres al vespre: El Nil, que no té ni un any, tenia febre. L’endemà al matí, la Glòria va trucar diverses vegades al nostre CAP, però no li van agafar el telèfon. La Glòria va portar al Nil a casa la seva mare, a una altra localitat, ja que ella havia d’anar a treballar.
Després de diverses trucades al 061, els hi van indicar que anés al CAP perquè el veiés un metge. Al CAP que fos! I van anar al CAP de l’altra localitat.
Tot i la pauta d’antitèrmic i antibiòtic indicada, el Nil va continuar amb febre alta, però havien d’esperar un parell de dies a veure si li feia efecte. Dilluns la situació no havia millorat, i va decidir anar al CAP de Sant Feliu. Allà, amablement, li van dir que no la podien atendre, perquè NO HI HAVIA PEDIATRA. En un primer moment, la van enviar a Caldes. La Glòria, però, no se’n va fiar, perquè altres vegades ja s’havia trobat que a Caldes no l’atenien pel mateix motiu: NO HI HA PEDIATRE.
Parlant-ho amb el personal del nostre CAP, finalment li van recomanar anar directament a un hospital. La Glòria estava desesperada, atabalada i angoixada. El Nil no estava millor, i al CAP no hi havia ningú que els pogués ajudar. I a Caldes tampoc.
Després d’unes hores a l’hospital, i amb els resultats de les proves tots correctes, els van enviar cap a casa. El Nil continuava sense millorar, i tenia pics de febre molt alta.
Dimecres a la tarda, la nostra infermera de pediatria li va trucar per informar-la que l’endemà -DIJOUS!- l’atendrien a Caldes (7 dies després de les primera trucada al CAP!).
Aquell vespre, el Nil feia molt mala cara: Febre alta, llavis i extremitats morades, i, ens diu la Glòria, la pell li feia unes aigües. Van anar a un altre hospital, on li van canviar l’antibiòtic, i veient com estava el Nil, el van tenir en observació unes quantes hores.
Finalment, el dijous al matí, al CAP de Caldes, el Nil ja tenia la febre més baixa.”
A l’informatiu Eix 59 una entrevista https://alacarta.onacodinenca.cat/programs/eix59/onacodinenca_podcast_9566?ref=wa&fbclid=IwAR1yARUXuB7XL9i7nChVAIG2oeeaHFA_Xrn3aUR8OvIT1cVgc0_F2dNYFao

